Vikten av en bra titel

Har för ett tag sedan ändrat titel på sidorna på min webbsida om telefonnummer till telefonförsäljare för att undersöka om det går att få större andel av trafiken som sökmotorer genererar. Det snabba svaret är att sidans titel verkar ha bra effekt på vilken sida man väljer att besöka, åtminstone om man ligger bland de övre resultaten.

Från att haft rubriken 0470515249 – Vi vet vem som har ringt dig bytte jag till Har 0470515249 ringt dig? – Vi vet vem det är

Folk som söker efter ett telefonnummer för att kolla vem det är har givetvis en fråga, besvara deras fråga och intresset att besöka din sida ökar. Nu hade min konkurrent redan varit smart, kopierade idéen från honom 😉

Ökningen har i de flesta fall legat på 10-30% och tack vare att sidan har relativt många telefonnummer, där var och ett får ett antal träffar blir summan av kardemumman bra optimering på lite nedlagd tid.

Dipparna i kurvan beror på helger, då verkar det inte ringas lika många samtal och således söker inte folk efter dessa telefonnummer lika frekvent. Har lagt in en trendlinje så ser man ökningen lättare. Ska bli spännande och se om ökningen håller i sig även nästa månad.

Har ni några smarta tips på enkla förbättringar för oss lata människor? Med lat menar jag att jag ofta inte har alltför stor energi att göra stora ändringar då jag jobbar heltid med webbutveckling på ett  företag. Hoppas dock på att mina sidoprojekt någon dag tar fart och att jag kan lägga hela min tid på dessa 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *