Västtrafik och deras applikation för iPhone

Med pompa och ståt drar kampanjen hos Västtrafik igång bland annat via Spotify, Clear Channel (utomhustavlorna), Brunnsparken, Vårt Göteborg och även reklam i bussar samt spårvagnar.

Något marknadsavdelningen dock inte tänkte på var att deras applikation för iPhone som de pratar varmt om och även skriver på tavlor hur man laddar hem ännu inte godkänts av Apple. Haha, hur kan man ens vara så klantiga. Har de ens någon kommunikation mellan utvecklarna och marknadsavdelningen?
Tur det inte är deras egna pengar de slösar bort utan skattebetalarnas.

Några som dock säkert är gladare är de som äger applikationen som dyker upp när man söker efter reseplaneraren. Så vad ska man lära av detta? Dra inte igång stora kampanjer om saker du inte har, det ger så att säga inte någon effekt, åtminstone inte den förväntade.

Jag är kluven till att man ska behöva gå via AppStore samt en godkänandeprocess om man ska utveckla till iPhone. Visst, riktigt sunkiga program nekas men vem ska avgöra detta? Tänk dagen när man även måste få program som kör på OS X godkända, vart är vi på väg?

En reaktion på ”Västtrafik och deras applikation för iPhone”

 1. Ja vilken miss det blev. Vi hade fått höra att Apple godkänner applikationer inom max 10 dagar. Alltså skickade vi in det till Apple i god tid för att säkert bli godkända. Men icke. Vi fick bara vänta och vänta.
  Det är väl bara att gratulera de andra som dök upp i AppStore när man letade efter vår applikation.
  Efter kontakter med Apple under torsdagen så gick det dock ganska fort och redan vid midnatt mot fredagen fanns vår app i AppStore.
  Klantigt av oss att in te vänta tills vi säkert visste att det skulle vara klart men till vårt försvar får vi säga att det tar tid att ta fram en kampanj och när bollen väl är i rullning så kan man inte bara skjuta på en kampanjstart.

  ps. Länken här leder till vår applikation som jag hoppas ni gillar!

  Mikael Faleke
  Webbansvarig Västtrafik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *