Varning för Svea Telecom

Jag driver en konsumentsida där alla besökare kan lämna kommentarer till telefonnummer. Genom allas hjälp byggs det upp en lista, mestadels på nummer som går till olika telefonförsäljare.

Senaste tiden har jag följt utvecklingen vid 0855410005 där man mestadels läser kritik, men på senare tid även tillbakavisningar av all kritik underskrivet Informationsansvarig Svea: John Ericsson.

En enkel sökning visar att dessa inlägg skrivits från 3 olika IP-nummer varav ett hör till Sweden 2 Telemarketing, som även de varit i blåsväder flera gånger.

Som en ren slump, råkar det även finnas andra kommentarer postade till detta nummer som har samma ip:n där alla har en sak gemensamt.

Hej! Tråkig läsning i och med att jag är en nöjd kund på Svea Telecom sedan den 1 september…

Uppringd av ST Otroligt nöjd. Först lät det hyfsat men efter att ha granskat hemsidan så fattade jag att det var sant köpte abonnemanget via hemsidan det var riktigt billigt alla deras kunder får 100 gratis minuter varje månad så länge de är kunder!

Svea = Super bra!
5 stjärnor är för lite för detta företg.

Sen håller det på med inlägg i samma stil.

Riktigt fult av Svea Telecom att själva gå in på sidan och låtsas vara nöjda kunder.

På måndag morgon kommer dom dock få sig en överraskning när de ska skriva det dagliga inlägget, sidan är lite anpassad för deras olika ip-nummer 😀

Min hälsning till Svea Telecom

Slutligen ett tips till andra företag som känner att de säljer en så rutten produkt att de måste luras på konsumentsidor. Använd en proxy så ni inte postar med samma ip.

52 reaktioner på ”Varning för Svea Telecom”

 1. Tack för att du publicerar

  Fast jag blir lika förvånad varje gång företag inom telecom blir påkomna med fingrarna i syltburken på detta sätt. Jag är väl naiv men jag trodde att de hade lite bättre koll på vad de sysslar med. Å andra sidan ska vi kanske vara glada att de inte är ”smartare”.

 2. Bra gjort!

  Ett hårare tilltag hade varit att låsa kommentarerna med meddelandet: ”Kommentarsfunktionen är avstängd eftersom Svea Telecoms anställda låtsas vara nöjda kunder.”

  Men det kansle är att ta i för mycket? 🙂

  1. Jag tror de fattade min vink på morgonen när de skulle knappa in den dagliga kommentaren 🙂

 3. Självklart blir man irriterad över sånt här. Men till bolagets försvar så kan det ju lika gärna vara deras provisionsarbetande säljare som sitter och tror dom gör företaget en tjänst när dom skriver på det viset. Och alltså inte ledningen som dom flesta verkar tro.

 4. SveaNordic TeleCom AB är ett nystartat företag som likt många skojarföretag i branschen drivs av Främmande Fåglar – styrelseledamoten är iranier suppleanten sannolikt anna MellanÖsting.

  Såvitt jag fattat är fast telefoni deras stora grej – eftersom de inte har eget nät kan man fundera vilka de samarbetar med och OM de ö h t har möjlighet att överleva utan att ockra – de debiterar 3 mån abonnemang i förskott = luktar Cash In – take the cash och dra

  1. Leif min käre vän. Klar som f** att dom inte har ett eget nät! Det är ingen operatör som har ett eget när när det gäller fast hemtelefoni. Alla operatörer går under samma nät, Skanova, efter att Telia sålde ut sitt nät år 2005 till staten. Det finns i dagsläget 40 olika operatörer och alla går under samma nät, det vill säga Skanovas nät! Så sitt inte och prata om något du inte har koll på. Gå in på http://www.skanova.se så ser du hur det ligger till med Leverantör/Operatör.

   Och vad spelar det för roll om styrelseledamoten är Iranier? Förstår inte rikigt vad du vill få ut av det? Sen är det så att nästan alla kör med tre abb i förskott, ingen nyhet precis.

   Så Leif, ta reda på mer innan du väljer att snacka massa sk**
   Det var allt från mig!

  1. Ja, det ser inte så bra ut när man söker på deras namn och flertalet av resultaten bara är kritik mot dom.
   Bra länkar för den som vill läsa mer, tack.

 5. Man nästan ledsen när man ser vilken hat det finns här inne. Är verkligen telefonförsäljare så hemska?

  Tror ni inte att det finns många som går in och spyr galla på dessa hemsidor, konkurenter, illasinnade ”konsumenter” och ägare till liknande sidor som bloggjakt.se? Bara i syfte att smutskasta företaget?

  Är det så illa att företaget försöker väga upp de negativa kommentarerna? Eller tillåts detta beetende bara åt ena hålet?

  food for thought..

  1. Självklart ska man inte dra slutsatsen att alla telefonförsäljare är svin bara för att ett fåtal missköter sig. Jag har inte undersökt, men det skulle vara tveksamt om ovanstående företag ens är med i branschorganisationen för callcenters.

   Folk får skaffa sig en egen uppfattning, men om du tror Svea Telecom är ett reko företag, då är du nog lite alltför naiv och blundar för all kritik som framförts på flertalet stora tidningar och webbsidor.

 6. Scammerföretag , tar in unga som aldrig haft arbete och inte förstår fullt ut avtalet dom skriver på, sedan jobbar dom mer än vad lagen tillåter för att dom känner hot att bli sparkade, till en lön som i slutändan inte ens täcker resorna till och från jobbet, alla avdragen som företaget gjorde resulterade i att 1 veckas jobb gav 150-250 kronor betalt. framför hårdare regler och fängelse till personer som startar dessa typer av företag, så vi alla känner oss tryggare oavsett om du är anställd eller kund!

  1. Hej Anna! Vilket intressant inlägg! Jag har nämligen själv jobbat där en period, och ska tydligen få lön nu!! Trodde inte de skulle ge mig lön alls. Riktigt förvånad faktiskt, med tanke på att de verkligen är ett skojarföretag utan gränser. Blir intressant att se om de ger mig lön som du säger på 150-250 kr per vecka. Kan tänka mig att de drar av det mesta.. det skulle inte förvåna alls.

   mvh

   1. Nu har jag fått lönen! Resultatet av 2,5 veckors arbete (inkl. övertid och helg): 758 kr. Ca 7 kr i timmen. Måste ha blivit mycket avdrag, då jag har fått lön som enbart täcker alla abonnemang jag sålde sista dagen.

 7. Tja Stefan! Jag tycker det var ett mkt bra initiativ av dig med den här idén att t.ex. uppmärksamma företag som Svea Telecom, de förtjänar verkligen all kritik som kan fås.

  Jag blev själv både trakasserad och hotad av dem, jag skulle förmodligen kunna skriva böcker i flera livstider (något överdrivet 😉 om mina upplevelser där. Frågade Arbetsförmedlingen om vad de tycker – ”jo men du måste förstå att vi inte kan göra så mkt, de är våra kunder precis som du”. Mkt intressant att genom den här sidan se att fler personer än jag har insett ett och annat om Svea, Arbetsförmedlingen har ju inte gjort det!

  Ska nästan fundera på att skriva en bok om dem på riktigt.. vad tycks om det här exemplet:
  En av cheferna: ”ÅÅÅ jag mår så dåligt, för du kallade mig bror nyss, åå vad jag mår dåligt.. känner mig kränkt faktiskt..”
  Jag: ”Men vaddå, du frågade mig vfr jag var klädd som en lettiskhora, kallade mig rödtott, och bad mig #### ### ####, och dessutom dra åt helvete för att jag bad dig sänka ljudet så att jag kunde höra person jag pratade med i telefon.. ska du verkligen känna dig kränkt?”

  Inget skämt!! Det var verkligen helt sjuka upplevelser man fick med sig därifrån. Detta exempel var långt ifrån det enda.

  Mvh

 8. Detta är inte mer än rätt, riktigt kyligt gjort!
  Man skulle ju dock vilja se deras reaktioner när dom upptäckte detta.

 9. Fick idag ett samtal från 0850112043, Svea Telecom, som erbjöd mig lägre avgifter. Det kunde väl vara bra eller hur? Förklarade att jag är nöjd med den leverantör jag har och har inget intresse av att byta – särskilt som jag har lång
  bindningstid kvar.

 10. Uch ja vilket blufföretag. Hustrun blev uppring av SveaNordic Telecom och blev indragen i detta sktföretag. Tyvärr svår att bli av med eftersom jag lider av afasi efter rn strok jag svarar aldrig i telefon och hustrun har glömt bort att vi har nix och det upplyste inte hustrun om vilket var klantigt edter 3 dagars sökande tittade jag SveaN..T.
  Dom är inte synliga på nätet precis! Nu begriper jag varför
  . Så i fredags blev äntligen Telia min operatör och kommer att så förbli…alltid!

  1. Ja, stämmer. Jag är god man åt en dam som också har Nix men de ringde ändå och plötsligt var hon av med sitt Telia abbonnemang. Flera avgifter och några samtal senare är hon tilllbaka hos Telia. Skönt!

 11. kan man göra något mot ett företag av detta lågvattenmärke…? är så trött efter att sedan att i november 2011 försökt avsluta mitt avtal med dem..detta har kostat…

 12. Har med intresse läst inkomna svar från utsatta av Svea Telecom.
  Har erhållit fakt. 15/4 781kr + påminnelse 8/5 841kr inkl. påminnelseavg. 60kr
  INKASSOKRAV 15/5 1022kr! Efter kontakt med min nuv. lev. Telia sedan lång tid
  returnerade jag inkassokravet + kopior av mina mail till Svea T. 15/5 med påminnelse att jag fortfarande har mitt abonnemang kvar hos nuv. leverantör
  Telia! Svea T.AB har ej svarat på detta. Funderar att kontakta Konsumentombudsmannen el.göra polisanmälan om detta fortsätter? Är jag månne en enda som hotats med Inkasso rån detta skojarföretag? Hör av Er om så är fallet. Mvh Lars Bengtsson Falun

 13. Uppringd av en väldigt snabbpratande ung kvinna som rablade alla fördelar med att byta abonemang på min fasta telefon som jag i ca 50 år haft hos Telia. När jag frågade var hon ringde ifrån (Svea Telecom blev svaret) och bad henne skicka kontraktsförslag slängde hon luren i örat på mig. Detta tyder på att bolaget inte har rent mjöl i påsen

 14. Svea Telecoms representant ringde upp mig och erbjöd ett lägre pris på mitt Telia-abonnemang. Hon vidhöll vid mina förfrågningar att abonnemanget fortfarande skulle vara ett telia-abonnemang ända till jag nämnde att jag tyckte det hela verkade skumt. Bl.a.frågade jag om varför Telia inte själv ringer mig. Hon gav upp då jag vidhöll att det hela verkade skumt och att jag övervägde att anmäla dem, var man nu kan göra det? —Vilka fasoner!!!

 15. Jag har exakt samma erfarenhet som samt att jag det är omöjligt att säga upp mitt abonnemavg hos detta skojarföretag. Jag tänker emellertid gå så långt som behövs,polisanmälan,Janne Josefsson,delgivning eller handgripligheter? Finns bättre förslag? Bosse

  1. Jag har polisanmält Svea Telecom, sedan de stängde av min telefon!!!! Detta hände när jag bestridit deras förskottsfaktura på ca 700:-!!! Jag hade ångrat mig och hört av mig till dem redan efter 2 dgr efter jag gick med, både skriftligt och muntligt. Det är en lång och tråkig historia. Kan ingen stoppa blufföretaget!!!! Josefsson bör titta närmare på bolaget!

   1. Var tacksam att du blev av med dom, jag har i 4 dagar försökt att bli av med dom bara löftet att vi ringer upp,teckna avtal är lätt men häva verkar svårt. skickade idag uppsägning via rekomenderat brev, får se hur det går.

 16. Har i 3 veckor väntat på kontakt för att säga upp mitt AVTAL. Omöjligt att komma fram

 17. Månadsfaktura 21 juni. Problemet var att vi redan åkt på månadslång semester till Norge. Påminnelse daterat 8 juli. Inkassokrav daterat 16 juli. 23 juli försökte jag ringa, inget svar. 24 juli betalade jag kravet inklusive påminnelseavgiften. 25 stängdes vår telefon av. Fortfarande ingen kontakt med svea Telecom. 29 juli fick jag kontakt men dom svarade att skyll dig själv du vet att det kommer en räkning varje månad. Betala även inkassokravet så kopplar vi in telefonen igen
  det är detta bolag

 18. Räkning på något jag inte fått o som jag vägrar betal när jag inte använt, nu kom inkassokrav. Vart vänder man sig.

 19. Ett stort blufföretag det är vad det är. Dem har lovat ringa i 6 veckor men fortfarande ingen kontakt. Svea Telecom är nämnt i Kvällsposten i dag den 10 augusti. Försökt att få säga upp avtalet.

 20. Svea Telekom är ryggradslösa svin som utnyttjar dementa och hjärnskadade personer som inte vet vad de tackar ja till. De sålde abonnemang till en man med cancer i hjärnan och var omöjliga att få kontakt med. Cirka 4 veckor senare dog han och vi lyckades säga upp avtalet med hjälp av kopia på dödsfallsintyget. 6 veckor senare ringer de och försöker sälja abonnemang till änkan.

 21. Hej!
  min mor har blivit pålurad ett abonnemang hos Svea Telecom , de skickar inte ut välkomstbrev förrän det har gått 2 veckor.
  vem ska man vända sig till för att få hjälp att bli av med dem ?

 22. Hej! Tyvärr har min sjuka mormor också fastnat i klorna på dessa vidriga människor och efter flera flera flera samtal har jag fortfarande inte kommit i kontakt med dem. Någon som vet hur jag gör det? De har bara tagit hennes nummer och inte ens kopplat in det hos sig själva så hon kan ringa… Ringer hem och hotar henne och är jätteotrevliga, ska man polisanmäla dem?

 23. Ytterligare en lurad, min väninna. Jag har ringt kronofogden. kosumentvägl. Post och telestyrelsen och alla har sammauppfattning om detta företag att dom lurar folk. varför går det inte att stoppa?

 24. Nu hotar Svea Telecom inte bara med kronofogden utan även med gud om man betalar det man blivit pålurad.

 25. Det ska naturligtvis vara om man inte betalar ovan. Nu såg jag på TV att Post och Telestyrelsen har börjat att reagera och tydligen står det även något i Aftonbladet idag.

  1. Ja detta företag är skandal min svärmor har blivit lurad o jag har fixat detta åt henne men senast i dag ringde dom o diskutera med henne att telefonen var installerad men hon har bytt tillbaka hot bitter inte .Har också pratat med PayEX där fakturorna kommer i från dom har sagt upp avtalet med dom o det är bra rekommenderar alla att ringa dit. Sen göra en polisanmälan dom kommer ingen stans har för mycket på sig .att ingen bettalar till dom heller vore bäst bråka o skriv ta hjälp av konsumentombudmanen om det är svårt o skriva

 26. En äldre granne till mig har också blivit lurad av Svea Telecom, dem kanske var ”för stunden trevliga” och pratade med henne och ställde någon fråga som hon svarade JA på. Jag ringde till dem idag och skulle upphäva det åt henne men det gick INTE, man ska skicka läkarintyg ifall hon inte är kapabel att sköta sina ärenden själv. Det gick dock att säga upp abonnemanget men det kostar 599 kronor? och uppsägningstiden är tre månader. Dem påstod att dem fakturerar kvartalsvis men hon har inte haft abonnemanget mer är knappt två månader och fick en faktura på närmare åttahundra kronor. Jag bestred deras sätt att skaffa abonnenter utan att skicka någon blankett som abonnenten skriver på och fick till svar att hon har svarat JA. Dem hade pratat med henne och frågat om hon anser att det är för dyrt att ringa och självklart hade hon svarat ja men inte velat byta operatör.

 27. Min granne som är född 1939 och haft stroke för bara några år sedan, blev uppringt av sveatelecom men hon visste inte att hon hade bytt telefonoperatör innan hon kom till mig med en faktura som hon inte förstod vad det var!!
  Jag ringde till ”svea” och sade upp hennes abonnemang. Hon har betalat alla räkningar från tiden hon var uppkopplad. I mitten på januari fick hon en betalnings påminnelse på en faktura som hon betalade den 21 december! I går hade hon fått en faktura på 766 kronor som skulle betalas den 13 i denna månad!?? Skamligt anser jag, att utnyttja sjuka människor som inte kan tala för sig eller ens betala sina räkningar utan hjälp av utomstående. Utöver stroken har hon hjärtfel och högt blodtryck och så är hon ensamstående och lever på sin folkpension. Vid första kontakten med dem per telefon talade jag om detta men dem skulle ha läkarintyg vilket inte skickades in. Nu vill dem väl skicka ärendet till kronofogden, för vad jag läst om vad andra har skrivit så har dem gjort det förr! Har kontaktat grannens yngre syster som bor i Stockholm och hon anser att det här ärendet skall utredas och så kommer vi att kräva ljudbandet av samtalet då hon sägs ha ”antecknat” avtalet! PS. Jag har angivit en E-post adress som jag använder dagligen! Men kan skriva adressen som jag använder mer sällan.

  1. Hej
   Min mamma och pappa har försökt att bli av med avtalet på Svea telecom i över ett års tid. NÄSTAN omöjligt!!! Jag vill varna andra. Ring Telecområdgivarna på 08-52276700 mellan 09.00-12.00 de kan ge råd om hur man ska göra.
   Det senaste från bluff-företaget vara att de tog tillbaka ett telelabonnemang från Telia, nu denna gång i mammas namn. De påstår att mamma i telefon godkänt ett avtal med dem!! Det var min pappa som svarade när de ringde. Enligt post och telestyrelsens regler är det olagligt att ringa och ta över någons abonnemang om denne inte gett sitt samtycke, så därför polisanmäler vi dem för bedrägeri i morgon. VARNING FÖR DETTA BOLAG!! och SKÄMS ni som jobbar där!!

 28. OBS! Varning för detta fiffel o båg företag.. Svea Telekom, Sveanordic Telecom byter nu namn till Gothia Telecom samtidigt som man öppnar ett nytt säljkontor i Norrköping.

  Deras nya hemsida http://www.gothiatelecom.se har dock fortfarande deras gamla logotype, Svea Nordic, aktiv.

 29. Svea heter numera Gothia Telecom och jag har ett erbjudande från dom i min hand just nu, ringde min nuvarnade op Glocalnet där man upplyste mig om sambandet Svea-Gothia. Skall nu unyttja min ångerrätt för att se om det funkar.

 30. Ännu en bekräftelse på bilden av Gothia Telecom: Min äldre syster med afasi efter stroke har blivit utsatt för först Svea Telecom redan för drygt ett år sedan och sedan Gothia Telecom. Jag som hjälper min syster med hennes administration tog tag i frågan, skrev brev och blev uppringd tillbaka. Dom krävde läkarintyg (!) för att sluta ringa henne trots att hon är ansluten till NIX. Dom fick ett läkarintyg och bad då om ursäkt i december och lovade ställa allt till rätta. Trodde allt var avslutat när jag plötsligt hittar en ny räkning för jan-mars 2015 hos henne. Åh vilket skitjobb att försöka få ett slut på detta, jag blir såååå trööött.

 31. Jag har försökt att komma i kontakt med Gothia Telecom sedan i september 2014 men får inget svar. När jag ringer till kundtjänst ”växel” så hamnar man i s.k. kö där man får chansen att ange att be ska ringa tillbaka till mitt nummer men det sker aldrig. samma sak när man kontaktar dem via e-post. Inget svar där heller. Har funderat på att skicka rekommenderat brev men förväntar mig inte att de hämtar ut posten varpå jag tvekar att skicka.
  Kan någon berätta hur jag kan komma i kontakt med Gothia då jag vill få bekräftelse på min uppsägning som jag skickade till Gothia Telecom i sept. 2014.

  Dessutom så verkar det som om ännu ett telecom bluffbolag börjar spridas. De har nummer 0728-419175 när de ringer men numret går inte att ringa tillbaka på.
  Jag svarade när de ringde men uppfattade inte riktigt deras namn. Tror att personen sa ”divid”, ”dinid” Telecom AB eller något ditåt.
  Vet någon namnet på det företaget så att det också kan läggas upp som varning på detta och på flera forum så vore det ju bra.

  Skulle också vilja höja ett varnande finger för Tele4u vilka går alldeles utmärkt att få tag på men ”bluffen” ligger i långa bindningstider som kan leda till att personer lätt kan hamna i svårigheter med flera fakturor om man luras till att ansluta till något annan ”billigare” telecom bolag under tiden.

  Tack för kommande kommentarer och synpunkter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *