Uppmärksammad i media

I tisdags blev jag kontaktad av en reporter från Aftonbladet som skulle skriva om aggressiva telefonförsäljare och hur konsumenter nu slår tillbaka delvis med hjälp av webbsidor varav jag äger en av de större. Dagen efter skrev it-världens Aftonbladet även artikel om samma ämne. Enbart artikeln i Aftonbladet resulterade i ca. 10 000 fler unika besökare under första dagen varav förhoppningsvis en hel del även blir återkommande.

Det var i slutet av augusti som jag kontaktade ägaren av Leffeboy.com, en sida som lanserades i slutet av 2006, och frågade om jag kunde få köpa webbsidan då jag såg att sidan hade en potential och fyllde en bra funktion för alla konsumenter. Då var sidan statiskt och varje gång ett nummer skulle läggas in fick man ändra i html-filerna, dessutom kunde inga besökare varken söka efter telefonnummer smidigt eller ens lägga in egna kommentarer. Alla nummer låg på samma sida och seo-aspekten var förfärlig.

September 2009 lanserade jag den uppdaterade versionen av Leffeboy.com på den nya webbadressen missatsamtal.se
Nu kunde man söka efter nummer och dessutom skriva egna kommentarer till dessa. Varje telefonnummer fick sin egen sida vilket resulterade i en ökning av trafik från sökmotorer.
Förändringen mottogs bra och nästan varje vecka kom det in e-post som berömde vidareutvecklingen av sidan och hur den hjälper till i folks kamp mot försäljarna.

Sidan har sedan dess rullat på av egen hand, inga större förändringar har skett vilket tyvärr är tråkigt men det har varit andra projekt som fått den lilla tid jag har över. I onsdags kom en liten men naggade god funktion, Vanligast angivna företag, vilket tas fram automatiskt genom att aggregera all insamlad data från alla kommentarer.

Glädjande kan jag berätta att en ny version av sidan är under utveckling, främst är det designen som kommer få sig en rejäl förbättring. API:et kommer även uppdateras att stödja fler anrop och slutligen ska jag lansera en applikation till Anroid vilket jag suttit och kodat på senaste tiden. Min förhoppning är att få klart allt detta under december månad.

Till dig som tycker det verkar vara en spännande sida, lägg gärna in lite telefonnummer till telefonförsäljare.

5 reaktioner på ”Uppmärksammad i media”

  1. Najs! Använder själv missatsamtal.se nästan dagligen. Det är nämligen nästan bara telefonförsäljare som ringer på min jobbmobil. Känner jag inte igen något nummer kikar jag in vilka de är och lägger in dem under kontakten ÖRK!

    När ÖRK! ringer då vet man att man inte ska svara, eller så trycker man på svara och lägger mobilen vid sidan om en stund för att sedan lägga på. ”Fel på växeln”, kallar jag det.

    1. Nu finns missat samtal på Android market, så varnas du när kända telefonförsäljare ringer 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *