Synonymordbok förvärvad

Denna månad gick domänen och webbsidan synonymord.se i min ägo, en sida där man snabbt och enkelt kan söka efter synonymer.

Data sidan använder kommer ifrån SynLex, i framtiden hoppas jag dock kunna köpa in en riktig lista, då blir nog sidan annonsfinansierad i samma veva för att ha chans att åtminstone täcka kostnaden för inköpet. Tills vidare får sidan dock rulla på utan annonser, förutom på mobilsidan där jag testar mobilannonser via Adsense samt att jag har några länkar för att driva trafik till 2 av mina andra sidor.

Antalet besökare är inte imponerande, sidan tuffar dock på och kräver i princip ingen tid från min sida. Jag får ha den lite som en lekplats för att testa nya saker och har redan testat och lärt mig nya saker. Det jag har gjort på sidan som förhoppningsvis ska uppskattas:

  • Mobilanpassat designen, en lite enklare design visas för iPhone och Android
  • Accelerator till Internet Explorer 8
  • Sökplugin till diverse webbläsare

Att anpassa designen för mobiler verkade vara uppskattat då antalet besökare via denna kanal fördubblats sedan månadsskiftet. Det dumma är att jag bara testat sidan i Sony Ericsson X10 och inte med iPhone, så den kanske ser helt knas ut för dessa besökare. De andra nya funktionerna har jag inte fört statistik på även om jag kunnat, kände inget behov helt enkelt.

Några bra tips och idéer på vad jag kan göra på sidan för att förbättra upplevelsen ytterligare?

Målet detta året är att hamna på top 2 när man söker på synonymer, får se hur nåbart det blir utan några större insatser från min sida 🙂 Med tanke på att detta inte är en MFA-sida kanske folk länkar till den om den bara blir tillräckligt intressant, redan idag ligger den på plats 4 när jag kollade Google nyss.

En reaktion på ”Synonymordbok förvärvad”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *