SJ, Nordea och 3DSecure

Hur många är vi inte som gått klagat på SJ över deras modell för att prissätta resor?
Dels att priserna är svindyra om man inte vet om en resa man ska göra och bokar i överdrivet god tid.

Har du tur kan du få en biljett för 95kr, annars om du inte köper dom finns det andra som gör det så kan du köpa dom i andra hand på Tradera, Blocket och så vidare. Toppenbra strategi av SJ, eller de kanske inte kunde förutse denna utveckling med hjärnkapaciteten som verkar finnas på marknadsavdelningen.

Till vår allas förtret kan vi åtminstone glädjas åt att om man betalar till exempel med ett Visakort från Nordea har köpet blivit minst lika krångligt om inte värre, så nu är ju båda sakerna lika katastrofala.

Tror det var antingen början på detta året eller förra året jag ringde till Nordea och ville aktivera 3DSecure på mitt kort efter att jag byggt en webbutik som stödje denna funktion och det verkade smidigt. Blev vidarekopplad 3 gånger och hamnade slutligen på kortbedrägeri eller någon liknande avdelning där äntligen en person visste vad jag pratade om och talade glatt om att detta var inget som Nordea erbjöd i dagsläget.

Nu ett bra tag senare så ska jag köpa mig en resa på SJ. Börjar kolla efter priser på en avgång som är 3 veckor fram i tiden, givetvis är alla 95kronors-biljetter slut, de finns på Blocket samt Tradera. Biljetterna som marknadsförs frenetiskt i media som kostar 25kronor respektive 65kronor gäller bara ungdomar eller pensionärer. Hmm, ja för de hade säkert tyckt att 95kronor för en biljet är dyrt…NOT.

Men visst, jag köper denna geniala idé, vi säljer 3st 95kronors-biljetter som hamnar på Blocket, sen kränger vi massa snorbilliga till ungdomar och får med dom till Prio. Prio borde för övrig heta något annat då man inte alls verkar vara prioriterad. Hur svårt ska det vara införa så 95kronorsbiljetterna är personliga och bara är för kunder som är med i Prio, då kan ni kalla er klubb för Prio.

Bitter som man är på äldre dar klickar jag mig vidare, blundar lite för det hutlösa priset och ska betala med mitt Visakort.

What? Nu kommer man till en sida som verkligen ser helt bedrövlig ut. Phisingvarning deluxe. Grattis till 5åringen som designade den iframerutan hos Nordea. hur stor chans är det att jag springer runt med er jävla kortläsare? Noll boll badboll eftersom den ligger hemma. Om det ska vara såhär krångligt att betala med kort borde jag snarare få en årsavgift av er snarare än att jag betalar er. Att nordea för övrigt ens har årsavgift på Visakort är ett mysterium för sig då de ändå tjänar pengar på varje transaktion jag gör. Girighet är ett tips på vad det handlar om.

Denna fina sida ska alltså göra att jag som kund känner mig trygg. Liknar mer en phisingsida.

Som tur var verkade någon hos Nordea tänkt till, så nu kunde jag beställa utan dosan, men detta är väl snarare en tidsfråga. Fast vid nästa möte och de ser att 95% av alla 3DSecureköp som går igenom väljer att klicka på att de är normala människor och inte har med sig sin dosa till skillnad från ledningen hos SJ och Nordea.

Lite synd är det också om oss som driver webbutiker som lär märka av en minskning i kortköp tack vare att säkerheten går före användarvänligheten. Det kan ju vara smart drag för om ingen beställer med kort slipper man ju kortbedrägeri.

En reaktion på ”SJ, Nordea och 3DSecure”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *