Min första Androidapplikation

Som ett komplement till webbsidan missatsamtal.se där folk kan söka bland nummer till diverse telefonförsäljare samt varna varandra har jag nyss släppt en applikation för alla lyckligt lottade Androidägare. Idag passerade den 100 nedladdningar!

Vid inkommande samtal, och om numret inte redan finns i kontaktboken, slås numret upp dels mot mitt egna API men även hos min ”konkurrent” vemringde.se vilket gör att min applikation har flest nummer och därför ger bäst träffsäkerhet. Är man inte först får man vara störst 😉

Fördelar med min applikation gentemot vemringde:

 • Slår upp mot fler källor = mer träffsäker
 • Man kan skriva kommentarer till nummer direkt från applikationen
 • Jag utvecklar både webbsidan och mobilapplikationen
 • Helt gratis

Nackdelar:

 • Saknar några funktioner som betalapplikationen för vemringde har

Ladda hem den på Android Market och testa, kom gärna med massa tips och idéer på vad som är bra respektive dåligt. Passa även på att testa applikationen vemringde har och behåll den ni gillar bäst 🙂

QR-kod till Market

Uppdatering:
7:e jan – Passerat 400 nedladdningar…

9 reaktioner på ”Min första Androidapplikation”

  1. Kort och gott tjänar jag inget på appen, dock fick jag ett bra tillfälle att lära mig Android.
   I slutändan hoppas jag såklart att den genererar mer trafik till webbsidan genom att fler blir medvetna om den.

 1. Jag har testat din app lite och det tar väldigt lång tid för den att slå upp.

  Jag testade att ringa från två olika nummer som inte fanns i telefonboken. Den hann inte slå upp det första numret på 30 sekunder. När jag ringde från det andra numret visade den det första numrets resultat.

  Presentationen av information vid inkommande samtal var inte heller speciellt vacker. Jag har inte testat några andra liknande appar ännu.

  1. Tiden det tar för en uppslagning ligger helt och hållet på API:ernas svarstider och lite på din internetuppkoppling. Ska se över möjlighet att förbättra prestandan och framförallt visualisera vad som sker.

   Hur vill du det ska presenteras?
   Möjlighet att välja textstorlek, textfärg och bakgrundfärg (däribland transparent)?

 2. Bygg en app som ger upptaget när nummer från telebolag ringer. Koll mot ex ditt register för dessa nummer.

  1. Android erbjuder tyvärr inte utvecklare den möjligheten idag.

   Det närmsta jag kommer på är att jag skapar en kontakt och lägger in de vanligaste numren och sedan ändrar man ringsignal på denna kontakt till tex ljudlös eller att skicka automatiskt till röstbrevlådan.

   Ska kika vidare på andra sätt att uppnå det du efterfrågar.

 3. Kul initiativ.

  Egentligen skulle jag kunna testa appen och göra reklam för den samma men det är något som jag inte riktigt kan sätta fingret på.

  Man undrar lite varför du har den här bloggen? Som heter ”bloggJAKT”. Man undrar liksom vad du drivs av?

  Har du blivit lurad många gånger över telefon av oseriösa försäljare? Och nu väljer att gå till attack?
  Jobbar du för ett konkurerande telemarketing företag? Som inte finns med i din app? Ja, frågorna är många!

  1. Hej Jonas.

   Att sidan heter Bloggjakt har inget med att jag jagar företag/personer eller iknande, namnet är en kvarleva av ett tidigare projekt som aldrig lanserades och sedan valde jag att lägga min egna blogg där.

   Jag brukar tacka nej till telefonförsäljare, gillar hellre att köpa saker i lugn och ro och kolla på företagens hemsidor. Därav svaret nej, jag har inte blivit lurad någon gång.

   I dagsläget jobbar jag som webbutvecklare på ett litet företag, har ingen kontakt med telemarketingföretag utan är helt opartisk.

   Hojta till om du har fler frågor så kan jag nog besvara dom 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *