Lekt med Ted:s kart-api

demoIdag har jag lekt med ett API som Ted har släppt till hans kartsidor. Min tanke är att göra sökverktyg så man kan söka direkt från webbläsaren. Har nu gjort klart en demo som är skickad till honom och väntar på lite små saker jag saknar på hans sida för att sökverktyget överhuvud taget ska kunna släppas till allmän beskådan.

I skrivande stund fungerar det endast när man sökt på ett ställe som ger platser tillbaka. I Ted:s API kan man även få matchande geografiska positioner, men det är svårt att göra något mer med dessa då det blir massa fler bökiga anrop för att få ut något bra, åtminstone för mitt ändamål.
Som svar får man en fin dropdown sorterat på betyg med alla ställen som matchar platsen man sökt på.

Några brister har jag dock funnit efter att ha pillat runt lite

  1. En väg har inte en koordinat utan består av ett flertal. Söker man på en gata och ställen som ligger exempelvis 10m ifrån kan man ju tro att man letar efter ställen som ligger 10m ifrån gatan och inte ifrån gatans koordinat. Ofta får man därför inga träffar. Vem bestämmer ens vilken koordinat en gata har? Tänk dig att sätat en passare på en karta och måla en cirkel, så fungerar kartorna idag, dock ser inte vägar ut på detta vis.
  2. På kartsidorna kan man inte söka om man har avaktiverat javascript. Graceful degradation någon? Det enda som inte borde fungera utan javascript är Google Maps då de kräver javascript.
  3. Om man vill bygga något och länka till en specifik träff, exempelvis sushirestaurang får man aldrig veta vilken url den har.
  4. Svaret man får tillbaka är lite väl mycket rakt av från Google:s svar,  exempelvis får man tillbaka ’Municipality’.
  5. Dokumentation saknas

I övrigt spännande kartor som Ted driver, inga stora saker jag klagar på utan mestadels små saker.

Slutligen kan jag även säga att man inte kan lita på header HTTP_REFERER eftersom man ändå kan sätta denna till vad man vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *