Kim aradı

Kim aradı är en crowd sourcad webbtjänst där besökarna kan rapportera in nummer från diverse telefonförsäljare, t.ex. 08502220900 samt 4440333 vilka i skrivande stund är de mest aktiva. Webbsidan är byggd från min svenska sida, det svåra var dock att översätta alla texter och nu givetvis att försöka få folk att hitta till sidan. Då jag inte känner till, eller riktigt orkar leta upp bra länkkataloger i Turkiet får sidan försöka sprida sig på egen hand.

För knappt 2 månader sedan sjösatte jag sidan och ni ska kunna följa utvecklingen av webbsidan här i bloggen. Ska försöka hinna rapportera varannan månad, oftare känns meningslöst då jag inte kommer arbeta aktivt med seo/spridning osv utan den får kämpa på av sig självt. Ska bli intressant och se sidan kan få några besökare utan någon större knuff.

Det nya med min Turkiska variant är att den fick responsive design, vilket betyder att den anpassar sig utefter vilken skärmstorlek du har på enheten du surfar med. Fördelen är att slippa ha en separat mobilsida, vilket dessutom oftast är en nedskalad variant av huvudsidan. Nu visas exakt samma data, dock i lite olika struktur.

Gjorde ett test att applicera samma responsiva design på min svenska variant vilket resulterade i drygt 20% fler sidvisningar i mobila enheter. Nu är det svårt att sia om exakta anledningen till ökningen då mobilsidan dels fick mer data eftersom den slogs ihop med den ordinare sidan men sedan fick den även annan design. Tidigare var mobilsidan endast uppbyggd med jQuery Mobile och dess standardtema, vilket i ärlighetens namn inte alltid ser så trevligt ut.

Sidor/besök (Mobiltrafik)

Då kodbasen till stor del är gemensam med missatsamtal.se hoppas jag få minder arbete vid varje ny funtion som lanseras, dessutom har jag flera saker som enkelt kan lyftas över till Turkiska sidan som ligger på is tills den blir lite mer välbesökt. API är nästa stora puck att lansera, det känns dock meningslöst då jag inte har någon större datamängd att bygga analyserna utifrån.

Om ni känner någon i Turkiet eller har tips på hur man kan sprida sin sida där, kommentera gärna och ge dina tips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *