Groupon myglar

Efter att ha varit på After Work med Let’s Deal ikväll kom jag tänka på en sak jag testade för ett tag sedan som sker varje midnatt. Jag surfade in både på Let’s Deal samt Groupon, båda är webbsidor som erbjuder dagens deal under en begränsad tid. Jag ville se vad som hände när det räknade ner till 0, antar många av er också känner detta behov 🙂

Minns att något var konstigt så jag undersökte ännu en gång och fick samma skumma resultat. När en ny deal kommer upp på sidan ska det givetvis vara 0 köpare eftersom det tar x sekunder att slutföra köpet. Hos Groupon har de grymt snabba besökare och redan efter 1 sekund har hela 3 köp gjorts 🙂 Kollar jag hos Let’s Deal verkar de ha mer normala besökare och inga köp har gjorts. För er som är mindre roade att kolla vid midnatt finns 2 bilder nedan, dock visar de sidan efter 7 respektive 27 sekunder, samma visades direkt vid midnatt.

3 köp efter 7 sekunder - yeah right.
27 sekunder och inga köpare - seems fair.

Vore kul att höra anledningen till varför Groupon avsiktligen myglar och låtsas att det gjorts köp. Nu är jag inte puckad och inte förstår att det ser bättre ut att skriva 3 köp än 0, men det är ju moraliskt fel. Usch och fy.

15 minuter senare var ställningen densamma. 3 myglade köp hos Groupon och 0 köp hos Let’s Deal.

11 reaktioner på ”Groupon myglar”

  1. Exakt, vore kul att ringa upp teknikansvarige och tipsa om en liten ”bugg” de verkar ha i sitt system.

 1. Ytterst oseriöst att hålla på så där i mitt tycke. Man kommer längst på att vara ärligast.

  I övrigt är det synd att dessa myglare fullkomligt regerar AdSense-annonserna som visas på mina bloggar.

 2. Det är väl inget konstigt med det? Extremt många företag gör sådana saker, det betyder inte att de är oseriösa. Det brukar tvärtom göra nytta när man har en seriös och attraktiv tjänst samt riktar sig till en bred målgrupp som struntar blankt i att läsa sådant här.

 3. Kan man lita på att dealen verkligen finns tillgänglig. Det verkar alltid vara upptaget på de telefonnr som såtts ut i annonserna.

  1. Absolut, jag hade litat på båda företagen och dess erbjudanden, har själv köpt flera av dom.

 4. Jag har också använt ett antal både Groupon och let’s deal erbjudanden och aldrig haft några problem. Däremot har jag idag förgäves försökt få kontakt med någon på Groupon för att få reda på hur/var jag skall få tag i tågbanan jag köpt en värdecheck för. På länken till Brio finns den inte och på Groupon är det ingen som svarar. Jäkligt irriterande!!

 5. Instämmer med dig Anne Marie, Groupon är fö jä…. dåliga på att svara, riktigt usla om jag får ta i lite. Jag vet inte om de inte hinner med alla klagomål eller om de bara är arroganta. Det är klart att man blir lockad av de erbjudande som de bombar en med men de tar in vilket skräpbolag som helst såväl som ny startade och bolag med dåligt bokslut och när man försöker kontakat bolagen och de inte svarar på flera veckor känns det väldigt oseriöst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *