+1 ger rekommendationer

Idag lanserade Google +1, deras sociala tjänst för att kunna ge mer kvalitativa resultat med hjälp av oss användare. Till en början kan man ”plussa” träffar i sökresultat samt annonser från Google Adwords. Inom ett par månader kommer man även kunna placera en knapp på sina egna webbsidor likt Facebook:s gilla-knapp och Twitters Tweet this. För att ställa dig i kö för Googel:s knapp, kan du fylla i uppgifter i deras formulär.

Genom att ”plussa” påverkar du vad du och dina vänner ser i sökresultaten, om du ser att din vän gillar en speciell sida kan man hoppas att det blir en sorts kvalitetsstämpel att sidan även är värd ett besök för dig. Likaså om någon gillat en annons kommer du se denna vän, något som som säkert ökar konverteringsgraden för annonsen. Google kommer även kolla vilka vänner du har på tjänster som du kopplat till din profil, såsom Facebook, Twitter och LinkedIn och via den vägen även ge dig rekommendationer.

+1-knappen syns till höger på annonsen, i detta fall har ingen hunnit gilla den.
En kontakt via Twitter har gillat denna länk, därför troligen värd ett besök.

Om du vill testa på +1 måste du besöka Google.com och visa den på engelska, kommer du till svenska varianten kan du följa länken längst ned på sidan som tar dig till google.com. Du behöver även en profil hos Google samt slå på +1 på experimental search eller vänta tills det rullas ut för just dig.

För en utförligare beskrivning kan du kolla nedanstående filmklipp eller besöka +1 hos Google.

Vad är era tankar kring +1? Jag gillar det skarpt.

4 reaktioner på ”+1 ger rekommendationer”

  1. Känns i magen varje gång Google hittar på något nytt, både spännande och skräckinjagande på samma gång. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *