Clesto CMS

ClestoIdag har det varit en ”snäll-dag” och jag har kollat lite på Jim Westergrens egenutvecklade CMS kallat Clesto CMS.
Överlag tycker jag han gjort ett bra arbete, det fungerar som det ska och för att inte ha sitt huvudområde inom programmering får det betyg godkänt. Har skickat honom mina förslag samt synpunkter och hoppas något i det kan bidra till en ännu bättre version framöver.

Sett till bakomliggande koden är Clesto ingen vacker syn, men ett CMS är främst till för folk som inte kan programmering och därav kvittar det lite hur koden för CMS:et är skriven. När man kodar ska man skriva kod man själv känner sig bekväm med, dock när man är fler på samma projekt behöver man mer struktur såsom kodstandard och kommentarer.

Testning är dock en bra sak, det visar sig inte allra minst då nuvarande version av Clesto som ligger ute inte fungerar, saknas en liten måsvinge.

2 reaktioner på ”Clesto CMS”

  1. Du råkar inte sitta på nyaste koden? Den har dragits tillbaka för nedladdning via Clestos hemsida, men då licensen tillåter fri spridning så skulle jag verkligen uppskatta om någon kunde länka till senaste fria versionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *