Blindtest uppdaterat samt resultat av omgång 1

För snart 2 veckor sedan lanserade jag ett blindtest där man skriver in ett sökord och sedan visas resultatet från de 3 största sökmotorerna. Resultaten som visades var tyvärr inte alls bra och därför har jag idag lanserat version 2 av detta blindtest som ska hämta bättre resultat anpassat för Sverige.

På grund av att den gamla versionen av blindtestet gav missvisande svar nollställs all statistik. Statistik från omgång 1 kan du dock läsa om nedan.

Resultat från omgång 1

4665 sökningar gjordes där man röstade vilken sökmotor man ansåg gav mest relevanta svar. Av dessa var 3107 sökningar från olika ip-nummer. 6 personer har gjort fler än 10 sökningar. 4045 olika sökningar utfördes varvid de vanligaste var:

 • telecomputing (30)
 • google (27)
 • bajs (23)
 • aftonbladet (22)
 • spotify (11)

Fördelningen vilken sökmotor man ansåg gav bäst resultat fördelades:

 • Yahoo: 44% (2039 röster)
 • Google: 33% (1552 röster)
 • Bing: 23% (1074 röster)

Eftersom jag uppdaterat blindtestet denna gången borde de två sökmotorer som gav felaktiga svar (Google samt Bing) ge mer relevanta svar och således få en högre andel röster. Anledningen Google gav missvisande svar är att deras API inte stödjer så man kan hämta resultat riktade mot ett specifikt land. Angående Bing så är man tvungen skicka med viket land man vill visa genom en header.
Blir spännande att se utfallet.

Om ni hittar felaktigheter i blindtestet får ni gärna rapportera dom så jag kan rätta till dessa och testet blir så rättvist som det går.

Testa gärna det uppdaterade blindtestet!

En reaktion på ”Blindtest uppdaterat samt resultat av omgång 1”

 1. Missade den förra versionen, men den här var riktigt kul. Skammens rodnad breder ut sig på kinderna när jag inser att jag nästan alltid kan gissa vilket resultat som är vilket.

  Det är verkligen uppenbart vad långsamma Bing är på att plocka upp nya sidor från nya domäner och hur länge de håller på och kramar etablerade sidor med nyckelorden i URLarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *